Egyszerű csokiöntet kakaóporból, 3 összetevőből, 3:2:1 arányban

Egyszerű csokiöntet kakaóporból - Tanulj meg főzni

Ez az egyszerű csokiöntet kakaóporból készül, és mindössze 3 összetevőt tartalmaz.

Amilyen egyszerűen és gyorsan készül, olyan tökéletes csokiöntet kakaóporból. Csak annyit kell megjegyezned, hogy 3:2:1 az arány, és innentől kezdve nem lesz probléma a csokiöntet elkészítése kakaóporból.

Ez a csokiöntet recept nem fog keménnyé dermedni, viszont miután kihűlt, egyre sűrűbbé válik majd. Én használom fagylaltra, palacsintára, sütemény díszítésre, még zserbóra is. A kakaópor nagyon jól sűrűsít, így nem kell aggódnod, hogy túl folyós maradna.

Egyszerű csokiöntet kakaóporból - Tanulj meg főzni

Egyszerű csokiöntet kakaóporból, 3 összetevőből, 3:2:1 arányban

Prep Time 2 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 7 minutes
Course Desszertek
Servings 4

Ingredients
  

  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Instructions
 

  • Keverd össze a hozzávalókat egy többrétegű aljjal rendelkező lábasban. Ha nincs ilyen lábasod, akkor jól melegíts fel (nem kell forralni) vizet egy lábasban, amelybe helyezz el egy kisebbet - ebbe tedd bele a hozzávalókat!
  • Kevergesd folyamatosan, és néhány perc alatt főzd sűrűre a csokiöntetet kakaóporból! Vigyázz arra, hogy a kakaópor könnyen megég, ezért nem forraljuk fel, csak melegen tartjuk, ez a hőmérséklet elég neki.
  • Ha már tökéletesen feloldódott a kakaópor, és még 1-2 percet ráhagytál a főzésnél, akkor leveheted a tűzhelyről akkor is, ha még folyósnak tűnik. Ahogy hűl ez az egyszerű csokiöntet kakaóporból, egyre sűrűbbé fog válni.

Szólj hozzá!

Recipe Rating